top of page
כיצד בוחרים מאמן ?

 

תחום האימון בארץ ובעולם הולך וצובר תאוצה. בישראל קיימים מאמנים מקצועיים רבים בתחומים שונים וגם אלפי מתאמנים מרוצים, שהצליחו לעשות שינוי בחייהם בעקבות תהליך אימוני שעברו.

 

יחד עם זאת, כמו בכל תחום עיסוק, המעוגן בחקיקה ושאינו מעוגן בחקיקה, עלולים להסתנן פנימה גם שרלטנים המציגים עצמם כמאמנים. בישראל עדיין לא קיימת חקיקה מסודרת לתחום האימון מה שהופך אותו לתחום פרוץ ולא מבוקר.

 

לתחומי האימון השונים נדרשות התמחויות ייעודיות, לא כל מאמן יכול לאמן בכל נושא. לדוגמא: הפרעת קשב וריכוז הינה הפרעה מורכבת מאוד, רבת פנים ומימדים, הבאה לידי ביטוי באופן שונה ובתחומים שונים אצל אנשים שונים. לאימון של הפרעות קשב וריכוז נדרשת התמחות ספציפית, הכוללת למידה של מאפייני ההפרעה, התופעות שלה וכל ההיבטים הנוירולוגיים הקשורים בה.

 

כאשר אנו מחפשים מאמן, מומלץ לא להתבייש ולבקש לראות תעודות המעידות על הכשרתו המקצועית והמסגרת בה קיבל הכשרה זו. 

 

מימד נוסף שקשור לבחירת מאמן הוא החוויה האישית הסובייקטיבית שלכם מהמפגש הראשוני (מפגש הייעוץ). ישנם מקרים בהם המאמן הינו מאמן מקצועי ובעל המלצות טובות ובמקרה הפרטי שלכם לא הייתה "כימיה"... כלומר, חשוב שהתהליך האימוני יהיה לא רק מקצועי, אלא יהווה קשר חווייתי נעים ומהנה.

 

אם בתום שיחת היעוץ אתם מרגישים שלא נוצר "קליק", ההמלצה היא שוב – לא להתבייש! לסיים את המפגש באמירה כגון: "תודה שהקדשת לי מזמנך, הייתי רוצה לחשוב על כך". כדאי לפנות למספר מאמנים ורק אח"כ לקבל החלטה.

 

קראו מה מספרים מתאמנים שעברו את התהליך...

bottom of page